VIDEO// Maia Sandu: „Există consens în politicul din România în ceea ce priveşte sprijinul pentru Republica Moldova”

Mădălin Necșuțu
03/12/2021

Președintele Maia Sandu a declarat, joi seara, la postul TVR Moldova că, după vizita în România, a observat că toate partidele de peste Prut sunt în consens atunci când vine vorba de Republica Moldova și că vor ajuta la implementarea agendei europene a Chișinăului.

„Toate partidele politice cu care m-am întâlnit în cadrul vizitei de la Bucureşti au arătat că există consens în politicul din România în ce priveşte sprijinul de care Republica Moldova se va bucura în continuare, în îmbunătăţirea situaţiei cetăţenilor Republicii Moldova, dar şi în implementarea agendei noastre de integrare europeană”, a declarat Maia Sandu.

Ea a precizat că România a avut o mare contribuție la parcursul european al Republicii Moldova și faptul că România a ajuns parte a UE, acest lucur a ajutat foarte mult la dezvoltarea țării.

„O mare comntribuţie a avut-o faptul că România a devenit parte a UE. Cu sprijin european a reuşit să îşi consolideze instituţiile, respectiv există o diferenţă între calitatea instituţiilor din România şi cele din Republica Moldova. Mai este un lucru important. România a avut stat, pe când noi nu am avut. Noi nu am avut memorie instituţională atunci când am devenit independenţi. A trebuit să începem de la zero şi nu am reuşit să construim instituţii puternice. Diferenţele sunt clare, nu le neagă nimeni. Avem de la cine învâţa şi de la cine primi ajutor”, a spus Maia Sandu.

Ea a mai precizat că numărul oamenilor onești în Parlament este mult mai mare ca în legislaturile trecute, fapt ce a spori mersul lucrurilor în direcția pozitivă pentru Republica Moldova.

„Am schimbat faţa clasei politice. Chiar dacă mai sunt politicieni corupţi în Parlamentul Republicii Moldova, ei nu sunt în majoritate. Avem în parlament o majoritate de oameni oneşti şi aceasta este o oportunitate de a face reforme. Se comit greşeli, dar acest lucru este firesc. Important este ca aceste greşeli să fie corectate la timp”, a adăugat șefa statului.

Mădălin Necșuțu
03/12/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii