Serviciul de Informare și Securitate are o nouă subdiviziune. Va verifica şi supraveghea integritatea funcţionarilor

Irina Odobescu
06/09/2021
Foto: sis.md

O subdiviziune cu atribuții în domeniul verificării integrității a fost creată, luni, în cadrul Serviciului de Informare și Securitate (SIS). Aceasta este parte integrantă a direcţiei SIS, abilitată cu apărarea ordinii constituționale.

„Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova își concentrează constant eforturile orientate spre consolidarea capacităților instituționale în direcția prevenirii și combaterii fenomenului corupției ce afectează securitatea națională. În acest sens, a fost inițiat un proces de redimensionare a forțelor și mijloacelor instituției având ca punct de reper practica altor servicii din spațiul UE, care au prezentat rezultate meritorii în lupta împotriva fenomenului corupției mari”, scrie în comunicatul emis de SIS. 

Prevenirea și combaterea fenomenului corupției este reflectată în cadrul priorităților Serviciului pentru anul 2021. Prioritățile au fost aprobate în cadrul ședinței extraordinare a Colegiului Serviciului de Informații și Securitate, desfășurată la 30 decembrie, 2020, dar și în alte documente de politici naționale, adoptate de către autoritățile administrației publice centrale ale Republicii Moldova.

Precizăm că la conducerea direcţiei apărare a ordinii constituţionale a fost numit recent fostul procuror anticorupţie, Eugen Rurac. Acesta a părăsit sistemul, în ianuarie 2020. Eugen Rurac a avut în gestiune mai multe dosare de rezonanţă, cum ar fi dosarul Metalferos şi cel intentat pe numele fostului preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie, Ion Druţă, pentru îmbogăţire ilicită.

Irina Odobescu
06/09/2021Become a Patron!

TestRapid

Comentarii