Prima compensație la gaz, în luna ianuarie. Cum explică Guvernul și Moldovagaz

Anticoruptie.md
08/12/2022

Compensațiile la achitarea gazelor ar putea lipsi în facturile pentru luna noiembrie. Despre aceasta a anunțat compania Moldovagaz, care explică situația prin faptul că unele declarații ale consumatorilor au fost incluse în categorii greșite. Până vor fi modificate, compania ne îndeamnă să achităm integral facturile pentru luna noiembrie, iar compensația va fi inclusă în facturile pentru luna decembrie, adică la începutul lunii ianuarie.

SA „Moldovagaz” informează despre finalizarea procesului de emitere și distribuire a facturilor de plată pentru gazele naturale consumate în luna noiembrie a anului curent. În acest proces au fost identificate cazuri când gradul de vulnerabilitate socială a unor consumatori, indicat în aceste acte de plată, diferă de statutul stabilit de Guvern prin intermediul platformei www.compensatii.gov.md.

„În această situație, compania propune consumatorilor finali de gaze naturale să efectueze plățile conform facturilor emise pentru consumul lunii noiembrie. Totodată, discrepanțele (erorile) financiare identificate în următoarele zile/săptămâni vor fi înregistrate ca plată în avans, iar recalcularea efectuată se va reflecta în factura pentru luna decembrie, care urmează a fi expediată consumatorilor la începutul lunii ianuarie”, se arată într-un comunicat al Moldovagaz.

În cazul întrebărilor suplimentare, consumatorul poate apela la contact-centrul SA „Moldovagaz” la telefonul unic 1304, sau se poate adresa la centrul relații cu consumatorii, situat la adresa mun. Chișinău, str. Pușkin, 64, precum și la oficiile comerciale ale companiei în regiunile țării, anunță Moldovagaz.

Persoanele care descoperă neconcordanțe în facturi privind compensațiile sunt îndemnate să solicite redeschiderea cererii pentru corectarea datelor, prin mesaj la adresa electronică [email protected].

Guvernul Republicii Moldova a informat repetat că cei care au indicat eronat venitul mediu lunar, numărul de persoane în locuință sau au solicitat din greșeală atribuirea categoriei de consumatori non vulnerabili, pot cere redeschiderea cererii pentru corectarea datelor.

Autoritățile mai precizează că pentru consumatorii de electricitate care au primit facturi la începutul lunii decembrie în care nu figurează compensațiile pentru luna noiembrie, acestea vor fi acordate cumulat pentru lunile noiembrie și decembrie în următoarea factură.

Anticoruptie.md
08/12/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii