Criza energetică şi tentativele de destabilizare i-au convocat în şedinţă. Ce au discutat lideririi PAS la Consiliul politic naţional al formaţiunii

Julieta Saviţchi
28/11/2022
Facebook.com/Sergiu Litvinenco

Mai mulţi miniştri şi deputaţi, fruntaşi ai Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), s-au convocat duminică la şedinţa Consiliului politic naţional al formaţiunii. Fruntaşii partidului aflat la guvernare nu au oferit detalii despre deciziile luate, dar au precizat că au discutat despre acţiunile guvernării în contextul invaziei rusești din Ucraina, șantajului energetic al Kremlinului, eficientizarea actului de guvernare și tentativele de destabilizare a situaţiei social politice.

„Am participat în calitate de orim-vicepreședintă a PAS la ședința Consiliului politic național. Le-am vorbit colegilor mei că acum, mai mult ca oricând, este nevoie să fim uniți și să lucrăm și mai strâns împreună – Guvernul, Parlamentul, aleșii locali – nu doar pentru a trece cu bine peste crizele momentului, ci și pentru a accelera toate procesele necesare pentru ca Republica Moldova să devină un stat european modern, cu o justiție dreaptă, o administrație publică eficientă și transparentă, o economie rezilientă cu antreprenori puternici, cu un învățământ orientat spre nevoile viitorului și un mediu înconjurător protejat pentru generațiile viitoare”, a comunicat şefa Cabinetului de miniştri, Natalia Gavriliţa.

Şefa Guvernului a mai spus că s-a discutat despre războiul din Ucraina şi consecinţele asupra Republicii Moldova.

Deputatul Radu Marian a comunicat că s-a discutat şi despre strategia partidului pentru alegerile locale din anul viitor. „Discutăm obiectivele politice pentru 2023 și strategia pentru alegerile locale. De asemenea, discutăm despre cum vor acționa autoritățile în contextul invaziei rusești în Ucraina, șantajului Kremlinului împotriva țării noastre și tentativelor de destabilizare a grupărilor criminale”, a spus Radu Marian.

Vicepremierul Andrei Spînu a dat de înţeles că s-a discutat şi despre unitatea partidului. „PAS are 11840 membri. Suntem cea mai puternică echipă politică din țară. Ținem Moldova pe calea Europeană. Rămânem uniți și vom reuși. Hai, Moldova”, a scris Spînu pe Facebook.

Ministrul Justiţiei a scris pe Facebook că s-a vorbit despre eficientizarea actului de guvernare. „Deși multe lucruri s-au făcut și se fac pentru restul mandatului de patru ani, încă multe trebuie făcute. Reformele în justiție, abia la începutul lor, au unit deja grupările oligarhice împotriva guvernării și parcursului european al Republicii Moldova, dar PAS rămâne consolidat. Iar unitatea noastră este coșmarul cel mai mare pentru grupările oligarhice antipopulare”, a declarat Litvinenco.

 

Julieta Saviţchi
28/11/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii