Sergiu Litvinenco despre moțiunea simplă împotriva sa: „Manipulați cu jumătăți de adevăr, prezentați opiniile drept fapte, dați frâu fanteziilor voastre bolnave”

Irina Odobescu
21/10/2021

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a catalogat, joi, în plenul Parlamentului, moțiunea simplă înaintată de opoziție împotriva sa drept „un terci de minciuni și falsuri”.

„Moțiunea este un terci de minciuni și falsuri pe care le arătați la televiziunile pe care le controlați. Manipulați cu jumătăți de adevăr, prezentați opiniile drept fapte, dați frâu fanterziilor voastre bolnave. Reamintesc acelor politicieni care au cochetat cu oligarhi că au fost aruncați la coșul de gunoi politic. Moțiunea este atât de slabă ca și guvernarea pe care poporul nostrum a fost nevoit să o rabde”, a declarat de la tribuna principală ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

Litvinenco a spus că nu s-a reușit încă reforma justiției pentru că actuala guvernare nu-și dorește „o nouă justiției clădită pe temelia putredă pe care a lăsat-o guvernările anterioare”.

„Ați menționat că atentez la independeța justiției? Dar este justiția independentă? Este dependent de politicieni ca voi și grupuri de interese. Nu poți să atentezi la independență atunci când ea nu există. M-ați aveți nerușiarea să spuneți că nu am venit cu acțiuni concrete”, a mai spus Litvinenco.

Ministrul Justiției a mai spus că proiectele de legi sunt „proiecte bune și cam dureroase pentru cei care au furat și au averi pe care nu le pot lua cu ei peste hotare”. Litvinenco a mai declarat că proiectele de legi au anumite proceduri și nu pot fi făcute la repezeală. 

Ministrul a mai spus că el nu știe dacă Stoianoglo este vinovat sau nu, dar „nimeni nu e mai presus de lege”. „Știu că vă place de Stoianoglo pentru ce a făcut și mai ales pentru ce nu a făcut. Nu-mi place că procuratura nu are rezultate în dosarul „furtul miliardului”, Bahamas, Kulioc, eliberarea pe bandă rulantă a hoților”, a mai declarat ministrul.

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au înaintat o moțiune simplă asupra activității ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco. Aleșii poporului din partea BCS susțin că Litvinenco își propune „subminarea justiției”. Textul moțiunii subliniază implicarea lui Litvinenco în „subminarea principiilor statului de drept”.

Irina Odobescu
21/10/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii