Şase procuraturi rămân fără conducători. De ce au fost respinse candidaturile propuse de Dumitru Robu

Julieta Saviţchi
09/09/2022
Dumitru Robu Captură

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a respins, vineri, toate cele 6 candidaturi propuse de procurorul general, Dumitru Robu, pentru ocuparea funcţiilor administrative. CSP a anulat şi ordinele semnate de Robu privind numirea în funcţie a procurorilor respectivi.

Este vorba de Dumitru Barbaroș, numit în funcţia de adjunct al procurorului-șef la Ialoveni, Alexei Buțenco, adjunct la Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cauze specile (PCCOCS, Mariana Caragherghi, procuror-șef la Cahul, Alexandru Galben, adjunct al procurorului-șef la Soroca, Vitalie Gavriliță, procuror-șef la Chișinău, Vasile Stoinov, procuror şef al raionului Taraclia.

Solicitat de portalul Anticoruptie.md, Andrei Cebotari, membru al CSP, ne-a comunicat că după audierea candidaților s-a decis să fie respinsă această solicitare a procurorului general interimar.

„În urma dezbaterilor în deliberare, s-a votat pentru fiecare candidat în parte și nici unul din ei nu a acumulat numărul necesar de voturi. La o parte din ei au fost mari întrebări ce ține de integritate și profesionalism, alții au fost respinși din alte motive”, a precizat Cebotari.

Amintim că, luna trecută, CSP a respins candidarura fostei şefe interimare a Procuraturii Anticorupţie, Elena Cazacov, propusă de Dumitru Robu să asigure interimatul funcţiei de procuror general adjunct.


 

Julieta Saviţchi
09/09/2022Follow us on Telegram

Comentarii