Reprezentantul FMI în Republica Moldova: „Măsurile de amnistie a capitalului, aprobate de Parlament, vor expune sistemul bugetar-fiscal unor riscuri semnificative”

Anticoruptie.md
26/07/2018

La scurt timp după ce Ambasada SUA în Republica Moldova și-a exprimat dezamăgirea în legătură cu adoptarea de către Parlamentul Republicii Moldova a pachetului de legi privind politica bugetar-fiscală, și Reprezentantul Permanent al Fondului Monetar Internațional în Republica Moldova, Volodymyr Tulin, și-a exprimat îngrijorarea, menționând că pachetul legislativ de modificări bugetar-fiscale și măsuri de amnistie a capitalului va expune sistemul bugetar-fiscal unor riscuri semnificative. 

„Opinia preliminară a experților FMI este că pachetul legislativ de modificări bugetar-fiscale și măsuri de amnistie a capitalului, aprobat de curând, nu se aliniază la obiectivele programului susținut de FMI. La concret, măsurile adoptate vor spori caracterul regresiv al sitemului fiscal, vor reduce gradul de conformare fiscală și vor expune sistemul bugetar-fiscal unor riscuri semnificative. Experții FMI analizează în prezent implicațiile pachetului de măsuri adoptat, în baza informațiilor ce parvin”, se arată într-un comunicat de presă al Reprezentanței permanente a FMI la Chișinău.

„In IMF staff’s preliminary view, the recently approved package of tax initiatives and capital amnesty are not in line with the objectives of the Fund-supported program. Specifically, the adopted measures will increase the regressivity of the tax system, could undermine tax compliance, and pose significant fiscal risks. Staff is in the process of assessing more fully the implications of the adopted package as more information becomes available”.

Anticoruptie.md
26/07/2018




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii