Au văzut luminița de la capătul tunelului// Locatarii „blocului groazei” din Florești, prima mică victorie

Mihaela Cibotaru
10/06/2023

Prima instanță a dat dreptate locatarilor blocului din Florești, despre care Anticoruptie a scris că trăiesc ca pe un „butoi de pulbere” din cauza unor lucrări de construcție la parterul clădirii, care au pus pericol siguranța clădirii. Magistrații i-au aplicat o amendă arendașului și l-auobligat să înlăture toate problemele apărute în urma distrugerii pilonilor și porțiunilor care asigură stabilitatea edificiului.

Locuitorii blocului au alertat Anticoruptie.md, prin plasarea unei sesizări pe Harta Corupției, dar și s-au adresat Agenției pentru Supraveghere Tehnică, care a stabilit că au fost executate „lucrări de desființare parțială a unei porțiuni de perete a subsolului pe o lungime de 1,2 metri pătrați și a fost spart un planșeu din beton armat care acoperea subsolul.

Instanţa de judecată a constatat că „efectuarea lucrărilor de construcţie în cazul dat, a avut loc în lipsa certificatului de urbanism, a proiectului şi autorizaţiei de construcţie” și fără acordul proprietarului imobilului.

Conform hotărârii instanței, arendașul care a executat lucrările de construcție, va achita o amendă în valoare de 6000 de lei și urmează să remedieze construcţia afectată în urma intervenţiilor neautorizate.

Mihaela Cibotaru
10/06/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii