Reacțiile lui Jizdan și Cavcaliuc vizavi de implicarea în interceptarea unor jurnaliști, activiști și profesori

Anticoruptie.md
22/11/2019

Fostul ministru al Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, și fostul șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP), Gheorghe Cavcaliuc, resping acuzațiile că ar avea legătură cu interceptarea unor jurnaliști, activiști civici și profesori în perioada în care se aflau în funcții de conducere.  

Alexandru Jizdan a scris pe pagina sa de Facebook că nu are nici o legătură cu interceptările, iar asemenea acțiuni nu fac parte din atribuțiile unui ministru de Interne.

„Vă asigur că, după cum nici actualul ministru de interne, Pavel Voicu, nici precedentul, Andrei Năstase nu au știut nimic despre interceptări pe durata mandatului, așa nu cunosc nici eu despre acțiunile de acest fel”, a scris Jizdan.

La rândul său, Gheorghe Cavcaliuc a respins categoric acuzațiile aduse la adresa sa și a calificat acțiunile drept răzbunare și denigrare tendențioasă. „Săptămâna precedentă în cadrul unei emisiuni, am făcut mai multe dezvăluiri anexând probe, despre cum conducerea partidului și unii colegi de partid desemnați în funcții cheie în stat din care face parte Chiril Moțpan, au mințit și au manipulat societatea cu falsuri. Pe parcursul carierei mele profesionale, totdeauna m-am condus de lege, iar față de reprezentanții mass-media am avut cea mai corectă, transparentă și prietenoasă atitudine, lucru pe care colegii jurnaliști nu o sa-mi permită să mint”, a scris Cavcaliuc pe pagina sa de Facebook.

Amintim că vineri, președintele Comisiei parlamentare Securitate și Ordine Publică, Chiril Moțpan, a dezvăluit, în cadrul unui briefing de presă, că mai mulți jurnaliști, activiști civici și profesori ar fi fost filați în perioada de guvernare a democraților, la indicația lui Alexandru Jizdan, iar operațiunea ar fi fost condusă de Gheorghe Cavcaliuc. Deputatul Blocului ACUM a prezentat și o listă a jurnaliștilor care ar fi fost interceptați, printre care se numără și președinta Centrului de Investigații Jurnalistice, Cornelia Cozonac, dar și jurnaliștii Constantin Cheianu, Val Butnaru, Natalia Morari, Mariana Rață, Valentina Ursu, Ion Preașcă, Alina Radu și alții.

 

Anticoruptie.md
22/11/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii