Proprietățile lui Plahotniuc din Statele Unite ar putea fi confiscate. Maia Sandu: „Trebuie să întoarcă statului ceea ce a furat”

Anticoruptie.md
21/09/2019
Foto: gov.md

Autoritățile moldovene vor colabora cu organele Statelor Unite ale Americii, pentru a îngheța și ulterior a confisca proprietăți ale celor care au beneficiat de pe urma furtului miliardului. Este vorba în special despre proprietățile lui Vladimir Plahotniuc. Declarații în acest sens a făcut premierul Maia Sandu, după vizita sa în SUA.

Am discutat cu toate instituțiile, și cu Departamentul Justiție, și cu CIA, și cu FBI. Sunt elemente care țin și de furtul miliardului, și de spălare de bani. De partea care ține de furtul miliardului, anumite personaje, care au beneficiat de acesta, au proprietăți semnificative pe teritoriul SUA. Și, la această etapă, vom lucra împreună cu Procuratura din R. Moldova și cu organele din SUA, ca să se înghețe și, după aceea, să fie confiscate aceste proprietăți ale celor vizați în cazul furtului miliadrului. Și dacă e să vorbim mai concret, e vorba despre Vlad Plahotniuc, care trebuie să întoarcă statului ceea ce a furat”, a punctat Maia Sandu.

În perioada 18-19 setembrie, prim-ministra s-a aflat într-o vizită oficială de două zile în SUA, împreună cu alți membri ai Cabinetului de miniștri și a avut întrevederi cu vicepreședintele SUA, Mike Pence, asistentul special al președintelui SUA și membru al Consiliului Național de Securitate, Tim Morrison, secretarul adjunct al Departamentului de Trezorerie al SUA, Justin Muzinich, secretarul adjunct al Apărării SUA, David L. Norquist, congresmenii Pete Olson și David Price și consiliera prezidențială Ivanka Trump și alții.

Anticoruptie.md
21/09/2019

Comentarii