Patriarhul Kiril îndeamnă ruşii să meargă la război în Ucraina: „Mobilizarea va aduce pacea mult aşteptată”

Julieta Saviţchi
27/09/2022
unian.ua

După ce i-a îndemnat pe ruşi să meargă în Ucraina şi să moară pentru a le fi iertate păcatele, şeful bisericii ortodoxe ruse a declarat că mobilizarea va contribui la concilierea dintre ruşi şi ucraineni şi va aduce pacea.

În predica de marţi, când creştinii ordodoxi sărbătoresc pe stil vechi ziua înălţării crucii, Patriarhul Kiril a ţinut o predică după liturghie, în care a promovat mobilizarea anunțată în Rusia și a numit-o „o modalitate de reconciliere dintre Ucraina și Federația Rusă”.

„Am trăit cu voi până la un timp fatidic și într-un timp fatidic. Ar trebui să ne reînnoim credința, să ne ascuțim conștiința și memoria, să privim multe lucruri diferit, pe care le-am privit ieri fără nicio atenție și grijă deosebită. Și atunci mobilizarea spirituală, la care acum îi chem pe toți, va ajuta și la mobilizarea tuturor forțelor patriei noastre”, a spus capul bisericii ortodoxe ruse.

Patriarhul s-a arătat convins că „reconcilierea” va aduce Ucraina în spațiul Bisericii Ortodoxe Ruse şi a spus că nu trebuie să se urmeze calea „compromisurilor periculoase”.

Patriarhul Kiril le-a cerut ruşilor să cumpere lumânări doar din biserică. Adresarea vine după ce un pretins vrăjitor din Tiumeni, profitând de isteria în masă provocată de campania de mobilizare, a început să vândă cu succes lumânări numite „Uită-mă, secţie de mobilizare!”, care ar ajuta la evitarea încorporării.

Julieta Saviţchi
27/09/2022Follow us on Telegram

Comentarii