Parlamentul a votat: „MIR” pleacă din Moldova

Mihaela Cibotaru
11/05/2023

Teleradiocompania „MIR” nu va mai activa în Republica Moldova. Parlamentul Republicii Moldova a votat, în ședința de joi, un proiect de lege ce privește denunțarea acordurilor privind activitatea Teleradiocompaniei „MIR”. Anticorupție.md a scris anterior despre propaganda difuzată în Republica Moldova prin intermediul posturilor TV și modalitățile în care acestea au încercat să ocolească restricțiile impuse de autorități.

Prin decizia luată, autoritățile urmăresc protejarea spațiului audiovizual național și asigurarea securității informaționale, reieșind din situația actuală regională și pericolul la adresa securității naționale, cauzat de războiul Federației Ruse în Ucraina.

Teleradiocompania „MIR”, o structură media a Comunității Statelor Independente,  este fondatoarea posturilor TV „Mir TV” și „Mir 24”, retransmiterea cărora a fost suspendată pe perioada stării de urgență, conform dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale.

În perioada anilor 2000 – 2022, din bugetul de stat către reprezentanța companiei „MIR” în Moldova au fost achitate 40,3 milioane lei.

Mihaela Cibotaru
11/05/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii