Jurnalistul de investigații, Tudor Iașcenco, a primit post-mortem „Ordinul Republicii Moldova” de la președintele Maia Sandu

Mădălin Necșuțu
15/10/2021

Președintele Maia Sandu a semnat, vineri, ordinul pentru conferirea post-mortem a celei mai înalte distincții - „Ordinul Republicii Moldova” regretatului jurnalist de investigații, Tudor Iascenco.

„În semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite față de stat, pentru contribuție substanțială la afirmarea intereselor și promovarea imaginii Republicii Moldova în lume, pentru succese profesionale remarcabile, pentru inițiativă civică și participare activă în avansarea reformelor, precum și cu prilejul aniversării a XXX-a de la proclamarea independenței Republicii Moldova, a fost conferit „Ordinul Republicii” pentru 30 de personalități, inclusiv dlui Tudor Iașcenco post-mortem, relatează Asociația Presei Indepedente API.

Tudor Iașcenco a fost directorul și unul dintre fondatorii ziarului regional independent „Cuvântul” în 1995, membru al Consiliului de Presă din Republica Moldova. În anul 1995, împreună cu alți colegi, Îîn 1997, acesta împreună cu alți șapte colegi din presa regională și națională a fondat Asociația Presei Independente (API).

Iașcenco fost președintele API pe durata mai multor mandate, membru în Consiliul de administrare al Centrului de Investigații Jurnalistice din Moldova (CIJM), membru al Uniunii Jurnaliștilor Profesioniști din România, Filiala Chişinău. Jurnaistul Tudor Iașcenco a decedat pe 26 martie 2021, la vârsta de 72 de ani.

Mădălin Necșuțu
15/10/2021Become a Patron!

TestRapid

Comentarii