Deputații socialiști îi cer Guvernului să-și retragă, până la ora 15.00, proiectul de modificare a Legii Procuraturii

Cornelia Cozonac
08/11/2019
CIJM

Deputații socialiști au cerut Guvernului, în dimineața zilei de vineri, să-și retragă proiectul de modificare a Legii Procuraturii prin care și-a asumat răspunderea și i-au dat timp prim-ministrei Maia Sandu, până la ora 15:00, atunci când deputații se întrunesc în ședință plenară. Ei au acuzat partenerii de coaliție din Blocul ACUM de încălcarea acordului politic, semnat în septembrie, și au amenințat cu o moțiune de cenzură împotriva Guvernului. 

„În data de 6 noiembrie s-a pus cruce pe prevederile legii, a fost anulat un concurs. Maia Sandu pe la spate a depus un proiect de asumare de răspunedere, astfel desconsiderând o echipă întreagă, care până acum a susținut toate inițiativele Guvernului. Ceea ce s-a produs în data de 6 noiembrie, în primul rând, s-au schimbat regulile de joc în timpul jocului, dar știm cine făcea aceasta înainte. O simbioză dintre Plahotniuc și Filat vedem în chipul Maiei Sandu”, a declarat, într-un briefing, deputatul socialist Vasile Bolea.  

„Noi vrem să păstrăm această coaliție, să mergem împreună înainte. S-a spus doamnei prim-ministru că unica cale de ieșire din această situație este să retragă acest proiect prin care și-a asumat răspunderea. Până la ora 15:00, timp mai este. La ora 15:00 ne vedem în Plenul Parlamentului. Ei ne-au desconsiderat, să-și asume această responsabilitate”, a precizat Bolea.

În cadrul conferinței de presă, Vasile Bolea a rupt demonstrativ acordul prin care a fost constituită Alianța de Guvernare dintre Blocul ACUM și PRSM. 

Deputații socialiști s-au întâlnit, în dimineața zilei de vineri, cu șefa Cabinetului de Miniștri, Maia Sandu pentru a discuta despre inițiativa de asumare a răspunderii Guvernuuli în cazul promovării modificărilor la Legea Procuraturii, pentru a schimba modalitatea de alegere a procurorului general. 

Cornelia Cozonac
08/11/2019

Comentarii