ANI s-a autosesizat din nou la investigațiile CIJM. Averea încă a doi procurori urmează a fi verificată

Irina Odobescu
04/10/2021

Averea a doi procurori, din Glodeni şi din Drochia va fi verificată de Autoritatea Națională de Integritatea (ANI), ca urmarea a anchetei jurnalistice „Săracii” procurori cu apartamente, case și zeci de mii de euro donați de părinți și rude. Investigația jurnalistică scoate în vileag că fiecare al patrulea procuror din Republica Moldova a raportat în declarațiile de avere pentru 2020 că a beneficiat de donaţii de la părinţi, socri, fraţi, surori sau alte rude apropiate. 

Reporterii portalului Anticoruptie.md au radiografiat declarațiile de avere ale tuturor procurorilor din țară și au constatat că nu mai puţin de 170 de acuzatori de stat dintre cei aproape 700 care activează astăzi în structurile Procuraturii au indicat în actele de avere prezentate la Autoritatea Națională de Integritate că au primit anul trecut cadouri generoase – case de locuit, apartamente, terenuri sau zeci de mii de euro.

Precizăm că ANI s-a autosesizat în urma mai multor investigaţii ale CIJM, pornind proceduri de verificare. În unele cazuri, au fost emise acte de constatare.

Irina Odobescu
04/10/2021Become a Patron!

Comentarii