Ambasada Marii Britanii îndeamnă liderii politici ai țării să ajungă la un consens

Anticoruptie.md
08/11/2019

Reprezentanții Ambasadei Marii Britanii la Chișinău îndeamnă liderii politici să ajungă la un consens care să păstreze calea spre reforma justiției. Mesajul a fost postat pe pagina de Facebook a Ambasadei.

„În calitate de prieten al Republicii Moldova, care pe o perioadă îndelungată a demonstrat constant susținerea procesului de reforme, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord îndeamnă liderii politici ai țării să ajungă la un consens cu privire la soluția care să păstreze calea spre reforma justiției și să permită coaliției de guvernare să continuie munca pentru beneficiul tuturor cetățenilor Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat al Ambasadei Marii Britanii plasat pe pagina oficială de Facebook.

Totodată, în comunicat se reiterează faptul că „în luna iunie 2019, guvernul britanic a salutat crearea coaliției de guvernare, care a stabilit o agendă clară de reforme extrem de semnificative pentru dezvoltarea democratică a Moldovei, inclusiv în domeniul important al reformei sistemului de justiției.”

Tot azi Ambasada Statelor Unite ale Americii și-a declarat sprijinul pentru acțiunile Guvernului de la Chișinău și a îndemnat conducerea de vârf a Republicii Moldova să depășească criza politică generată de decizia Cabinetului de Miniștri de a-și asuma răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii, acțiune care a generat disensiuni în coaliția de guvernare.   

Într-o declarație remisă presei de Ambasada României în R.Moldova se arată că și România susține eforturile premierului Maia Sandu și ale coaliției de guvernare pentru a depăși impasul politic de la Chișinău.

Și Ambasada Franței în Republica Moldova și-a declarat susținerea pentru Guvernul condus de Maia Sandu și a îndemnat liderii politici moldoveni să ajungă rapid la un consens, care ar păstra calea spre reforma justiției.

Anticoruptie.md
08/11/2019

Comentarii