Apel de înscriere // Atelier pentru jurnaliști privind combaterea dezinformării ruse în Moldova

Anticoruptie.md
22/04/2024

Jurnaliștii interesați de tematica dezinformării și propagandei ruse sunt invitați să se înscrie la un atelier dedicat combaterii dezinformării în Republica Moldova, care va avea loc pe data de 3 mai, în cadrul „Platformei de comunicare strategică pentru combaterea dezinformării ruse în Moldova”. Evenimentul face parte dintr-o serie de ateliere privind combaterea dezinformării și este organizat de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” în parteneriat cu Centrul de Studii pentru Europa de Est din Vilnius.

În cadrul atelierelor, experți specializați din Moldova, Lituania și agențiile Uniunii Europene își vor împărtăși cu jurnaliștii moldoveni cunoștințe în domeniul dezinformării și combaterii acestui fenomen.

Experți în cadrul primului atelier vor fi Denis Cenusa, Expert Asociat la Centrul de Studii pentru Europa de Est și Director de Program la Expert-Grup Cornelia Cozonac, Directoare a Centrului de Investigații Jurnalistice.

Primul atelier va include discuții despre fundamentele comunicării strategice și aplicarea practică a acesteia în activitățile jurnalistice. Totodată, experții vor prezenta studii de caz privind investigarea dezinformării realizate de Rusia în Republica Moldova.

Atelierul va avea loc online, pe data de 3 mai, între orele 10.00-12.30. Discuțiile din cadrul evenimentului vor fi purtate în limba română.

Jurnaliștii interesați să participe la eveniment sunt invitați să se înregistreze la următorul link: https://www.eesc.lt/registration-to-the-online-event-platform-for-strategic-communication-to-counter-russian-disinformation-in-moldova-workshop-1-sharing-knowledge-with-moldovan-journalists/. Termen limită pentru înregistrare: 30 aprilie, ora 18:00 (ora Chișinăului).

Link-ul pentru participare la atelier va fi trimis prin e-mail participanților selectați după înregistrare.

Atelierele sunt organizate de „Expert-Grup” în cadrul proiectului „Construirea comunicării strategice pentru combaterea dezinformării rusești în Moldova”, realizat în parteneriat cu Centrul de Studii pentru Europa de Est din Vilnius, cu sprijinul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Lituaniei.

Anticoruptie.md
22/04/2024




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii