AGENDA DE WEEKEND//19-20.11.2022

Anticoruptie.md
18/11/2022
Grafică: CIJM

EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Acțiuni de plantare a arborilor și arbuștilor, în cadrul Campaniei de înverzire din capitala, ediția 2022

CÂND: Ora 9.00

CONTEXT: Sectorul Râșcanii: scuarul Ierusalim, bd. Moscova, scuarul din str. Matei Basarab, str. Albișoara. Vor participa - colaboratori ai Preturii, voluntari, angajați ai AGSV și colaboratori ai Primăriei Chișinău; Sectorul Centru, în scuarul Hristo Botev, vor fi plantați molizi. Participanți - colaboratori ai Preturii și sponsori; Sectorul Botanica, strada Teilor, aliniament, vor fi plantați arbori de tei. Participanți - colaboratori ai Preturii și voluntari; Sectorul Ciocana, Aleea Școlarilor de jos, vor fi plantați ienuperi, lonicera și tei. Participanți - colaboratori ai preturii și voluntari; Sectorul Buiucani, strada A. Șciusev, vor fi sădiți platani. Participanți - colaboratori ai Preturii și angajați ai AGSV; Liceul Teoretic cu profil sportiv „Gloria", unde va fi plantată Aleea Școlarilor „Gloria", str. Teilor, 7;  Liceul Teoretic „Pro Succes", str. Dante Alighieri, 11a (blocul nou renovat).

___________________________________________________________________________________

Prezentare Program ECO IMM
UNDE: Chișinău, str. Ghioceilor 1, CIE „MOLDEXPO” 

CÂND: Ora 10.00

__________________________________________________________________________________ 

Moldova In Fashion Conference
UNDE: Chișinău, str. Studenților 9/11, Centrul de Excelență în domeniul TIC „TEKWILL”  

CÂND: Ora 10.00

CONTEXT: Acest eveniment este realizat de ZIPHOUSE Fashion Innovation Hub și APIUS (Asociația Patronală a Industriei Ușoare), cu suportul proiectului Tehnologiile Viitorului finanțat de USAID și Suedia, susținut și de Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) și UN Women.

_________________________________________________________________________________

Panelul de discuții „Energia regenerabilă: beneficii, riscuri și potențialul de valorificare a acestora pe teritoriul Republicii Moldova precum și instrumente financiare disponibile mediului antreprenorial”
UNDE: Chișinău, str. Ghioceilor 1, CIE „MOLDEXPO” 

CÂND: Ora 11.00

CONTEXT:  Discuțiile au loc în cadrul expoziției ANTREPRENOR EXPO.

__________________________________________________________________________________

Ambasada Italiei la Chișinău împreună cu Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR) în Moldova vă invită la evenimentul „Italian food for peace”

UNDE: sediul Fundației Don Bosco din Chișinău, stradela Muncești 9.

CÂND: 19 noiembrie 2022, de la ora 12:30

CONTEXT: Prânzul este organizat cu ocazia celei de-a 7-a ediții a Săptămânii Bucătăriei Italiene în Lume. „Italian food for peace” este organizat pentru refugiați și membrii comunității locale. La eveniment vor fi prezenți Excelența Sa Ambasadorul Italiei la Chișinău, Lorenzo Tomassoni, și Reprezentanta Agenției ONU pentru Refugiați în Republica Moldova, Francesca Bonelli. De asemenea, vor participa ambasadori și membri ai Guvernului de la Chișinău. 

________________________________________________________________________________

Iarmaroace cu produse și mărfuri autohtone

CÂND: 19-20 noiembrie

CONTEXT: În sectorul Buiucani, pe teritoriul adiacent edificiului „Kentford", bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 202, pe 29 octombrie 2022, va avea loc târgul „EcoLocal", cu produse alimentare și nealimentare autohtone ecologice, organizat de Asociația Consumatorilor și Producătorilor Eco și Artizanali. În sectorul Botanica, în Parcul „Valea Trandafirilor" va avea loc târgul „Hand Made", cu lucrări ale meșterilor populari și târgul producătorilor autohtoni. „IarmaEco". Organizator - Pretura de sector. În sectorul Centru, pe adresele: bd. D. Cantemir colț cu str. Ismail, 94, str. Testemițanu, 13 și str. Testemițanu, 30, vor avea loc iarmaroace cu fructe și legume cultivate de producători autohtoni. În sectorul Râșcani, pe adresele: Calea Orheiului, 109/2, str. Ceucari, 8 va avea loc Târgul producătorilor autohtoni cu fructe și legume. În același sector, pe bd. Moscova, 21, vizavi de str. M. Basarab, 6, va avea loc Târgul pentru comercializarea fructelor, legumelor și produselor apicole autohtone. De asemenea, pe str. Andrei Doga, 43/3 și str. A. Russo, 7/2 va avea loc Târgul pentru comercializarea fructelor, legumelor și produselor apicole autohtone. În sectorul Ciocana, pe bd. Mircea cel Bătrân, în Scuarul Arborelui Solar, va avea loc Târgul producătorilor autohtoni.

____________________________________________________________________________________

Congresului al X-lea extraordinar al Partidului Democrat din Moldova
UNDE: Chișinău, str. Maria Cebotari 16, Palatul Republicii 

CÂND: 20 noiembrie, ora 11.00

______________________________________________________________________________________

Caravana de automobile cu genericul: "Slava Ukraini”

UNDE: de la sediul Ambasadei Ucrainei și se va deplasa spre localitatea Ștefan Vodă, Vama Palanca

CÂND: 20 noiembrie, ora 11.00

Anticoruptie.md
18/11/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii