Cifre oficiale: Prezența la vot a depăsit 42%, peste 170.000 au votat în diaspora

Anticoruptie.md
11/07/2021

Prezența la urnele de vot în Republica Moldova a depășit pragul de peste 42%. Numărul alegătorilor din interiorul țării care și-au exercitat dreptul de vot este de 1.092.998 sau 38,61% din total, iar al celor din diaspora a depășit 170.660 de persoane.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a precizat că în cel puțin opt secții de votare de peste hotarele Republicii Moldova ar putea fi epuizate buletinele de vot, în cazul în care prezența la urne se va menține la fel ca până la această oră. În comparație cu alegerile prezidențiale din noiembrie 2020, au fost deschise 11 secții suplimentare, inclusiv în localități unde au fost epuizate buletinele de vot în turul doi.

Comisia Electorală Centrală a decis să deschidă 150 de secții de votare pentru diaspora. Instituția responsabilă de realizarea politicii electorale a adoptat această hotărâre după deciziile Curții de Apel Chișinău și a Curții Supreme de Justiție care prevăd deschiderea, cel puțin, a 190 de secții de votare în străinătate.

Anticoruptie.md
11/07/2021
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii