VIDEO// Procurorul cu ceas elveţian, fostul secretar al lui Ţuţu, părăseşte sistemul

Julieta Saviţchi
25/02/2022

Procurorul Marcel Şaban a anunţat că părăseşte sistemul în care a lucrat timp de trei ani şi jumătate. Şaban care a ajuns în sistem după ce a fost secretar la fostul deputat Constantin Ţuţu a infirmat zvonurile că i s-a impus să plece pentru că ar fi prins în flagrant cu mită.

Marcel Şaban a declarat pentru portalul Anticorupţie.md că a decis să se retragă în afaceri, după ce un prieten de al său i-a făcut o ofertă tentantă. Omul legii a precizat că se află în concediu de boală şi a revenit nu demult după ce a fost să-şi facă investigaţii „într-o ţară europeană”. „Eu nici nu eram în ţară în perioadă când se vehiculează că ar fi avut loc pretinsul flagrant. Şi nici nu am auzit ca cineva dintre colegi să fie reţinut pentru corupţie. Dacă eram prins în flagrant, nu mă aflam acum aici”, a declarat Şaban.

Întrebat despre relaţia cu Constantin Ţuţu, Marcel Şaban a declarat că nu a mai comunicat cu fostul deputat de când a decis să vină în Procuratură. „Cândva ne-am antrenat împreună. Când Ţuţu a vrut să se lanseze în politică, mi-a spus că are nevoie de secretar şi i-am acceptat oferta. Ulterior, am decis să încerc în Procuratură şi m-am înscris la Institutul Naţional al Justiţiei.Nu au fost probleme”, ne-a declarat procurorul.

Mariana Cherpec, ofiţerul de presă al Procuraturii Generale, a confirmat pentru Anticorupţie.md că procurorul Şaban părăseşte sistemul din proprie dorinţă şi că nu a fost reţinut cu mită.

Marcel Şaban a fost angajat în Procuratura municipiului Chişinău la 18 iunie 2018. În 2020, procurorul şi-a cumpărat un apartament cu 975.000 lei şi un garaj cu 90.000 lei, În acelaşi am procurorul s-a ales şi cu un automobil de model BMW, care i-ar fi fost oferit pentru a se folosi gratuit. Şaban a mai raportat şi o donaţie de 70 de mii de leu, precum şi un credit de 910.000 lei.

Procurorul Marcel Șaban a mai apărut oe pagina Anticorupţie.md, după ce în 2019 a fost surprins cu un ceas al brandului elvețian Sharmex. Omul legii susținea că nu știe prețul ceasului pentru că i-a fost făcut cadou, dar crede că ar costa între 3.000 și 5.000 de lei.

În saloanele de cesauri elvețiene din Chișinău nu sunt în vânzare astfel de ceasuri. Pe site-urile specializate, prețul unui ceas ca cel al procurorului Șaban începe de la 800 USD.


 

Julieta Saviţchi
25/02/2022Follow us on Telegram

Comentarii