VIDEO// Doi avocaţi din Nisporeni, condamnaţi pentru trafic de influenţă, lăsaţi să activeze în sistem

Julieta Saviţchi
07/12/2022
Boris Sterpu şi Sergiu Tîmbur

Doi avocaţi cu licenţa suspendată, condamnaţi pentru infracţiuni de corupţie, au fost lăsaţi să revină în sistem. Curtea de Apel Chişinău a anulat pedeapsa complementară, stabilită de instanţa de fond, intedicţia de a activa în avocatură timp de un an. Decizia este executorie din momentul pronunţării, însă e cu drept de atac în Curtea Supremă de Justiţie.

Este vorba despre Sergiu Tîmbur şi Boris Sterpu din Nisporeni. La 6 octombrie 2021, Judecătoria Ungheni i-a găsit vinovaţi că au luat 8000 de euro, în 2014, de la o persoană pentru a-i rezova peoblemele cu legea. Acesta fusese condamnat încă în 2009 pentru organizarea migraţiei ilegale la 6 ani de închisoare şi a fost dat în urmărire generală pentru că se eschiva de la executarea pedepsei.

Condamnatul a solicitat iniţial asistenţă de la Boris Sterpu, iar acesta i-a comunicat cazul lui Tîmbur. Ultimul a dat asigurări că are influenţă în sistemul judecătoresc şi îl va ajuta pe bărbatul ajuns în dificultate să scape cu o pedeapsă non-privativă de libertate.

Celor doi avocaţi au fost găsiţi vinovaţi de trafic de influenţă şi li s-a aplicat amenzi de 120.000 de mii de lei, fiind privaţi de dreptul de a profesa avocatura timp de un an.

În timpul percheziţiilor, la Sergiu Tîmbur au fost găsite muniţii, fiindu-i incriminat încă un capăt de acuzare, pentru care i-a fost aplicată o amendă de 30.000 de lei de către Judecătoria Ungheni. Curtea de Apel Chişinău i-a anulat această amendă, aplicând amnistia.

Întrebat de reporterii portalului Anticorupţie.md dacă revine în avocatură, Sergiu Tîmbur s-a arătat indignat de întrebare. „Asta-i treaba mea. Nu are ce să vă intereseze pe voi ce voi face eu”, a spus apărătorul.

Julieta Saviţchi
07/12/2022Follow us on Telegram

Comentarii