Un angajat al Policlinicii din Edineț, pe banca acuzaților pentru certificate false de vaccinare anti-COVID-19

Ilie Gulca
27/01/2022
Policlinica din Edineț

Un angajat al policlinicii din orașul Edineț a fost trimis pe banca acuzaților de procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Oficiul Nord, pentru falsificarea certificatelor de vaccinare împotriva Covid-19.

Mai exact, angajatul a introdus în baza de date a persoanelor vaccinate anumite persoane dintr-un sat al raionului Edineț, fără ca aceștia să-și fi administrat vaccinul în realitate.

Astfel, în aceeași zi, angajatul policlinicii le-a eliberat pacienților săi certificatele de vaccinare cu prima și a doua doză, pe care aceștia urmau să le prezinte inclusiv la traversarea frontierei de stat. Pentru acest serviciu, inculpatul a fost remunerat cu suma de 2.000 de lei.

Prin urmare, procurorii oficiului Nord al PCCOCS i-au incriminat bărbatului comiterea falsului în acte publice, adică înscrierea de către el în documente oficiale a datelor vădit false despre vaccinarea, din interes material; precum și falsul informatic, adică introducerea ilegală a datelor informatice, care nu corespund adevărului.

Pentru faptele comise, legea penală prevede amendă de până la 67.500 de lei sau pedeapsa cu închisoarea de la doi la cinci ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la cinci ani.

Ilie Gulca
27/01/2022Follow us on Telegram

Comentarii