VIDEO // Doi inspectori fiscali de la Ungheni, cercetați de CNA pentru pretindere de mită

Irina Odobescu
15/10/2021
Foto simbol

Doi inspectori fiscali de la Ungheni sunt cercetați de Centrul Național Anticorupție (CNA), după ce au fost denunțați de un om de afaceri pentru pretindere de mită. 

Inspectorii ar fi pretins de la un agent economic 40.000 de lei pentru a nu include în actul de control abaterile constatate în urma verificărilor, desfășurate la compania acestuia. Funcționarii ar fi promis agentului economic că vor trece cu vederea lipsa unor acte contabile, în sumă de 600.000 de lei, dar și alte nereguli legate de lipsa foilor de parcurs sau completarea necorespunzătoare a acestora.

În scopul depistării probelor, în dimineața zilei de vineri s-au desfășur mai multe percheziții la domiciliile și birourile de serviciu ale acestora din Ungheni. În urma denunțului, CNA a deschis un dosar penal pentru corupere pasivă, iar acum câteva săptămâni, a fost transmisă o parte din bani, sub controlul anchetatorilor, în sumă de 30 000 de lei. Alte 10.000 de lei au fost primite până la denunț. În cadrul perchezițiilor, desfășurate la domiciliile inspectorilor, au fost găsite diferite sume de bani, în lei și valută străină, urmând ca acestea să fie supuse expertizei pentru a identifica mijloacele financiare transmise sub controlul CNA.

În prezent, cei doi inspectori sunt cercetați pentru corupere pasivă și riscă, dacă vor fi găsiți vinovați, până la 10 ani de detenție, privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pentru o perioadă de până la 10 ani și amendă.

Unul din inspectori a fost reținut pentru 72 de ore, celălalt fiind cercetat în stare de libertate, având obligațiunea de a se prezenta la organul de urmărire penală, la solicitare. Acesta din urmă cooperează cu ofițerii de urmărire penală în scopul stabilirii tuturor circumstanțelor cazului.

Irina Odobescu
15/10/2021Become a Patron!

TestRapid

Comentarii