DOC // Inga Grigoriu: „Stoianoglo minte când spune că a aflat din presă despre tranzacțiile financiare din Laundromat”

Cornelia Cozonac
26/01/2021

Președinta Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor din dosarul Laundromat, Inga Grigoriu, afirmă că procurorul general, Alexandr Stoianoglo, ar minți când spune că a aflat din presă despre tranzacțiile financiare din schema Laundromat. Ea a făcut public un document din care reiese că Stoianoglo a participat la discuții privind tranzacțiile suspecte din anii 2013-2014 în cadrul Comisiei parlamentare pentru securitate și apărare, pe care o conducea, dar și în cadrul Consiliului Suprem de Securitate, al cărui membru era.  

„Studiem acum dosarele comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, anii 2010–2014. Ne-a captat atenția această ședință, datată cu anul 2013. Despre ce anume au informat comisia domnii de la SIS, CNA și PG? Ce s-a spus în cadrul ușilor închise? Vă reamintesc că președinte de comisie era dn Stoianoglo și, respectiv, membru în cadrul Consiliului Suprem de Securitate. Potrivit unor acte desecretizate de președintele Timofte, începând cu anul 2012, în cadrul CSS se discuta, totuși, despre subiectul tranzacțiilor suspecte în proporții deosebit de mari.
Deci, dl Stoianoglo nicidecum nu putea afla din presă, așa cum ne-a relatat în scris”, a scris, luni, Inga Grigoriu pe pagina sa de Facebook. 

Comisia așteaptă ca mai multe detalii în acest sens să fie oferite de  fostul șef al Serviciului de Informații și Securitate, Mihai Balan, care a fost invitat să participe la audierile publice din cadrul comisiei. 

Amintim că Alexandr Stoianoglo a refuzat să participe la audierile în cadrul Comisiei privind Laundromat-ul. Inga Grigoriu a făcut publice 23 de întrebări pe care i le-a adresat procurorului General, iar ulterior a făcut public și răspunsul procurorului general. 

 

           

 

Cornelia Cozonac
26/01/2021

Comentarii