Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale a CNA a aplicat sechestru pe bunuri în valoare de 4 milioane de lei

Anticoruptie.md
24/11/2020
enterpreneur

Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale (ARBI) din cadrul Centrului Național Anticorupție a aplicat, pe parcursul săptămânii trecute, sechestru pe bunuri în valoare de 4.112.625 de lei în două cauze penale, aflate în gestiunea PCCOCS. Printre bunurile indisponibilizate sunt mijloace de transport, încăperi nelocative, construcţii locative şi nelocative, terenuri pentru construcţie, utilaj agricol, dar şi capitaluri sociale ale unor companii.

ARBI a întocmit 23 de avize consultative privind evaluarea bunurilor imobile şi mobile care figurează în alte cauze penale. Astfel, a fost evaluat preţul a 10 automobile, două terenuri, opt încăperi locative şi trei construcţii comerciale.

De la începutul anului, ARBI a indisponibilizat bunuri, dobândite ilicit, în sumă de aproximativ 800 de milioane de lei. Este vorba despre 985 de bunuri ale 72 de subiecţi, identificate în cadrul a 29 de cauze penale.

Pe partea de colaborare internaţională, Agenţia a participat la cea de-a IV-a Conferinţă globală în domeniul criminalităţii financiare şi criptomonedei şi la cea de-a doua reuniune a statelor-părţi la Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva corupţiei.

Anticoruptie.md
24/11/2020

Comentarii