800 de euro pentru permis de conducere. Peste 9.000 de euro, ridicați la percheziție

Ilie Gulca
05/05/2021

Un bărbat din Cantemir a fost reținut, miercuri dimineață, de ofițerii Direcției Generale Teritoriale Sud a Centrului Național Anticorupție și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Acesta este bănuit că ar fi promis unui alt bărbat să îl ajute să obțină permisul de conducere, categoria B.

„El ar fi pretins de la denunțător 800 de euro pentru a-l ajuta să îşi perfecteze actele de conducere la categoria B, susţinând că ar avea influenţă asupra unor funcţionari ai Secției de Înmatriculare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto din Cahul. Pentru a fortifica probatoriul, ofițerii DGT Sud au descins cu percheziții la domiciliul bănuitului”, se menționează într-un comunicat al Centrului.  

În cadrul acţiunilor de urmărire penală, precizează sursa citată, banii au fost depistați la domiciliul bănuitului într-o carte, precum și o sumă de peste 9.000 de euro. Proveniența acestor bani urmează să fie stabilită.

Bărbatul a fost reţinut de ofițerii DGT Sud a CNA şi plasat în izolator pentru 72 de ore. În acest caz a fost iniţiată o anchetă pentru trafic de influenţă, iar dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă de la 2 la 7 ani de detenţie sau amendă penală.

Ilie Gulca
05/05/2021Become a Patron!

Comentarii