VIDEO// Ce spune procurorul general despre investigațiile jurnalistice în care figurează subalternii săi

Anatol Mătăsaru
28/07/2020

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, spune că s-a autosesizat  în cazul investigațiilor jurnalistice privind averile subalternilor săi și, la rândul său,  a expediat cazurile pentru a fi investigate de Autoritatea Națională de Integritate (ANI).

Stoianoglo a declarat că a sesizat ANI în cazul șefului de la oficiul Ciocana al Procuratuii municipiului Chișinău, despre care portalul Anticorupție.md a realizat ancheta „Divorțul fictiv și averea tăinuită a procurorului Igor Popa”.  Procurorul general susține că așteaptă ca ANI să se expună și în cazul adjunctului său, Ruslan Popov, despre care Anticorupție.md a realizat, în luna ianuarie, ancheta „Latifundiarul de la șefia Procuraturii Generale”. Alexandr Stoianoglo a sesizat ANI a doua zi după publicarea investigației, iar de atunci inspectorii de integritate nu pot lua o decizie.

Referitor la dosarul intentat anterior pentru îmbogățire ilicită fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, Stoianoglo a spus că materialele au fost acumulate încă în perioada predecesorului său, Eduard Harunjen.

Alexandr Stoianoglo a fost întrebat și despre faptul că nu a declarat veniturile soției, însă omul legii a respins acuzațiile. „Am declarat tot. Puteți să verificați la Fisc”, a punctat șeful Procuraturii Generale.

Anatol Mătăsaru
28/07/2020Follow us on Telegram

Comentarii