VIDEO// Procurorul Viniţchi circulă cu un automobil înmatriculat în Bulgaria

Anatol Mătăsaru
09/01/2022

Procurorul Pavel Viniţchi, subiect al mai multor investigaţii ale portalului Anticorupţie.md, circulă de mai multe luni cu un bolid înmatruculat în oraşul Sofia, capitala Bulgariei. Este vorba de un SUV Volvo XC 90.

Pavel Viniţchi a fost surprins cu acest automobil la finele anului trecut lângă oficiul Ciocana al Judecătoriei Chişinău.

La volanul aceluiaşi automobil Viniţchi a fost văzut şi în iulie 2021, când a fost reţinut de agenţii de circulaţie şi impus să treacă testul la alcolemie, bănuit că ar fi în stare de ebrietate.

Omul legii declară că maşina i-a fost dată în folosinţă, a fost achitată vinieta şi se află legal pe teritoriul Republicii Moldova.

Termenul maxim în care o maşină cu numere străine poate circula în ţară este de 180 de zile pe an. Excepție fac mijloacele de transport introduse în Moldova de persoanele cu domiciliul în străinătate care dețin permis de conducere emis în ţara în care este înmatriculat automobilul. Aceştia pot circula timp de 3 ani.


 

Anatol Mătăsaru
09/01/2022
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii