Mihail Aizin are infracțiuni și încălcări de genul evaziunii fiscale și spălării de bani nu doar în anii 90, dar și recent

Анонимно
28/09/2020

Aizin Mihail (autoritate criminală), care recent a fost decorat de către președintele țării cu ordinul Gloria Muncii, are infracțiuni și încălcări de genul evaziunii fiscale, spălării de bani și altele, nu doar în îndepărtații ani 1990, dar și mai recent.

Una dintre acestea este tranzacția lotului de teren de pe strada Bogdan Voievod, nr. 1 (piața Aleoșîna), care aparținea firmei SRL ”Maol Investment”, a cărei proprietar este Aizin Mihail, către Boris Shvartsman, proprietarul companiei de construcții ”Eldorado Terra”.

Este important de notat că tranzacția, care a avut loc în 2018, în scopul evaziunii fiscale, nu a fost întocmită ca o tranzacție normală, dar a fost vândută cota-parte de 100 % din compania SRL”Maol Investment”. La această tranzacție nu s-a indicat suma reală de 7 mln euro, transmisă pentru acest lot de teren.

După tranzacție, noul proprietar, Boris Shvartsman a lichidat ”Piața Alioșîna”, a intrat în litigii cu vecinii și a început a construi noul obiect, ”Oasis” .

Trebuie de luat în considerare și că permisiunea de construcție a acestui obiect era pentru 3 nivele cu destinație comercială, dar, ca prin minune,  între timp s-a schimbat și a fost ridicată o casă masivă de locuit cu aproximativ 18+ etaje.

P.S. După informația deținută, Mihail Aizin nu avea de gând să-i vândă lui Boris Shvartsman acest teren, din pură antipatie personală, dar implicarea lui V. Mejinschi (șeful securității și una dintre cele mai apropiate persoane ale lui Vlad Plahotniuc) a dus la un rezultat pozitiv în favoarea lui Boris Shvartsman.

Примечание: Обращение не является журналистским материалом. Центр Журналистских Расследований не является автором обращения. Представленная информация является лишь мнением автора обращения. В случае несогласия, рассматриваемая личность имеет право на ответную реплику, которая будет опубликована нашим учреждением на той же платформе. Оба мнения рассматриваются на равных условиях.

Другие обращения для

Анонимно
28/09/2020

Комментарии