Socialiștii au intrat în campanie electorală: PSRM și-a anunțat candidații pentru patru circumscripții electorale uninominale

Crina Dumitriu
16/09/2018
 Candidata PSRM la Soroca Aliona Pilipețcaia. Sursa foto: actualitati.md

Partidul Socialiștilor a intrat în campanie electorală. Formațiunea și-a anunțat candidații pentru patru circumscripții electorale uninominale: Căușeni, Ștefan-Vodă, Soroca și Florești. Toate cele patru candidaturi au fost anunțate duminică, 16 septembrie, în cadrul unor mitinguri, numite „de protest față de guvernarea europeană distructivă”, desfășurate în Căușeni, Ștefan Vodă, Soroca și Florești. Alegerile parlamentare urmează să aibă loc pe 24 februarie 2019.   

Pentru circumscripția Căușeni, din partea socialiștilor va candida Oleg Cuciuc, pentru circumpscripția uninominală Ștefan Vodă - Alexandru Jolnaci, pentru circumscripția electorală Soroca - Aliona Pilipețcaia și Sergiu Groza - pentru circumscripția electorală Florești.

Oleg Cuciuc este deputat în Parlamentul R. Moldova, pe listele PSRM. Pe când era vicepreşedintele raionului Căuşeni, Oleg Cuciuc, care a migrat la socialiști de la PCRM, a donat în campania prezidențială pentru Igor Dodon suma 69.000 de lei. Mai multe detalii pot fi găsite într-o investigație mai aplă a Centrului de Investigații Jurnalistice.  

Candidatul pe pe circumscripția electorală Florești, Sergiu Groza, este deputat în Parlamentul R. Moldova, pe lista fracţiunii PSRM din 2017, dar și președinte al organizației teritoriale a socialiștilor în raionul Florești.

Aliona Pilipețcaia este președinta organizației teritoriale a PRSM în raionul Soroca și directoare a companiei Debut-Sor SRL din Soroca, specializată în producerea mezelurilor. Alexandru Jolnaci este consilier local în Ștefan-Vodă și lider al organizației teritoriale.

Participanții la mitingurile de protest „împotriva acțiunilor distructive ale guvernării eurounioniste, care în ultimii nouă ani au adus țara în situație de haos, devastare și depresie social – economică”, potrivit presei afiliate socialiștilor, „au condamnat situația în care numeroase inițiative sociale propuse de președintele Republicii Moldova și de către Partidul Socialiștilor sunt blocate de majoritatea parlamentară și de guvern, îndeplinind în mod ascultător voința oligarhilor și a instituțiilor financiare internaționale”.  

Data alegerilor parlamentare a fost stabilită de către Legislativ pentru ziua de 24 februarie 2019. Mai multe voci din domeniul politic spun însă că scrutinul parlamentar se va desfășura mai devreme cu două luni, adică în luna decembrie anul curent.

La scrutinul parlamentar din noiembrie 2014, Partidul Socialiștilor a intrat în Parlament cu 25 de mandate.  

Crina Dumitriu
16/09/2018




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii