La Costești, Ialoveni, pensionarii plătesc pentru lemne de foc la primărie, dar nu li se mai aduc lemnele

Ruslan Sava
07/02/2022

Tatăl meu, Iacob Sava, din satul Costești, Ialoveni, este pensionar, are 80 de ani împliniți și a lucrat 55 de ani neîntrerupți, așa arată cartea lui de muncă. Anul trecut a cerut de la primărie lemn pentru foc, i s-a acceptat cererea, că pensionarii au dreptul la o cantitate de lemn pentru foc, a plătit pentru lemn, dar lemnul așa și nu i s-a adus. Anul acesta s-a dus iar la Primărie, l-a întrebat pe primar dacă i se mai aduce lemnul de anul trecut și că are nevoie și de lemnul pentru foc ce i se cuvine și pentru anul acesta, dar primarul l-a luat în zemflemea, i-a replicat: „Da ce eu să-ți aduc lemnul” și l-a scos din cabinetul său.

Mi se pare batjocoritoare o astfel de atitudine față de oamenii ajunși la o anumită vârstă și care au muncit toata viața lor pentru acest stat, pentru satul în care locuiesc. Eu sunt departe și-l ajut tot timpul, dar nu mi se pare corect ca autoritățile să aibă așa atitudine disprețuitoare față de persoanele în etate. Dacă li se cuvine ceva, trebuie să li se dea, să li se explice ce și cum, să le ajute acolo unde este nevoie. Asta trebuie să facă autoritățile  locale care sunt alese de oameni și plătite din bani publici.

Tatăl meu este intenționat să se adreseze mai departe, la autortățile suspuse, să dea chiar și în judecată autoritatea locală pentru că i se încalcă niște drepturi, dar deocamdată nu știe unde să se adreseze, că nimeni la nivel local nu-i explică ce drepturi are, la ce facilități  are dreptul și așa mai departe. Vă rog, echipa Anticoruptie.md, să investigați cum se distribuie lemnul de foc în satul Costești, Ialoveni și cine sunt responsabilii pentru asta, legătura lor cu primarul, dar și cum sunt ajutați sau nu bătrânii din sat.        

Și dacă ar fi tatăl meu singurul, dar în situația lui sunt foarte mulți pensionari din sat. 

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Alte sesizări pentru

Ruslan Sava
07/02/2022

Comentarii