VIDEO // Simina Tulbure: „Republica Moldova a ajuns să aibă un cuvânt de spus pe harta mondială”

Cornelia Cozonac
2023-03-10 00:50:00
Facebook

M-am întâlnit cu Simina Tulbure, la Sofia, Bulgaria, unde am participat la Forumul Viitorul țărilor balcanice în Uniunea Europeană. Simina este deputată din partea diasporei românești în Parlamentul României. Am discutat despre cum este văzută Republica Moldova de la Bruxelles și București în aspirațiile ei de integrare în Uniunea Europeană, reformele pe care le face, dar și în contextul războiului dus de Rusia în țara vecină Ucraina. Am discutat despre lupta anticorupție, dezinformare și propagandă, implicare civică și colaborare între Chișinău și București.

„Republica Moldova a ajuns să aibă un cuvânt de spus pe harta mondială, pentru că de la începutul războiului din Ucraina, a putut să facă mult mai mult decât au făcut alte țări țări din Europa, a dovedit că chiar dacă este o țară mică are o inimă mare. Președinta Maia Sandu este cel mai bun ambasador al Republicii Moldova, ea este un exemplu de femeie politician, care a reușit să se impună, să vorbească lumii întregi despre Moldova. Am mulți prieteni din afară care care nu prea știau despre Moldova, acum ei se interesează ce se întâmplă în această țărisoară mică, cum fac față moldovenii războiuluui hibrid și provocărilor generate de războiul din Ucraina. Am prieteni în România care vor să-și ia cetățenia Republicii Moldova ca să o poată vota pe Maia Sandu”, spune Simina Tulbure. Ea recomandă autorităților de la Chișinău să ceară mai mult sprijin de la Uninea Europeană ca să realizeze reformele, să combată corupția, astfel încât să îndeplinească condițiile pentru integrarea europeană.         

Interviul video integral cu Simina Tulbure:       

DOSAR: Simina Tulbure este prima femeie reprezentantă a diasporei în Parlamentul României!  A fost aleasă în 2020 din partea PLUS. Pe data de 27.06.2022, se alătură partidului REPER,

 

Cornelia Cozonac
2023-03-10 00:50:00

Comentarii