Sistemului farmaceutic i s-a aplicat o lovitură fatală

Ala Nemerenco
16/12/2020

Ceea ce s-a întâmplat pe timp de noapte în Parlament ne-a lăsat pe toți fără cuvinte. Peste pământul acesta demult a fost aruncată noaptea, cam de pe la Stalin încoace. După care lista e lungă. Numai în ultimii 30 de ani câte nopți au mai urmat - câți hoți instaurați noaptea și legi votate noaptea.

Numai în sistemul de sănătate ce cui s-a bătut ieri! Țigări cu foi/cigarillos (apropo, unde sunt ONG-le cândva tare active în acest domeniu?), medicamente neautorizate cât mai multe pentru efectuarea studiilor clinice pe moldoveni; activitate farmaceutică realizată nu de farmaciști; liberalizarea prețurilor la lista de medicamente OTC (acum, în plină pandemie); vânzarea medicamentelor în magazine și de pe dughene ambulante așa cum se schimba sineala pe cârpe în secolul trecut; eliminarea criteriului geografic și demografic pentru amplasarea farmaciilor, care este un criteriu recomandat de OMS (sub lobby-ul și stăruința personală a deputatului Odnostalko - presupun că remunerată bine).

Sistemului farmaceutic i s-a aplicat o lovitură fatală. Cât de fatală, veți înțelege puțin mai târziu. De la farmaciști până la simpli consumatori veți simți aceste „îmbunătățiri”.

„Felicitări”, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, pentru așa „victorie” în distrugerea sistemului. Niciun minister sub alți miniștri nu a atins așa cote.

Ala Nemerenco
2020-12-16 23:35:00

Comentarii