Implicarea copiilor în evenimente politice și electorale este abuzivă

Ala Nemerenco
17/09/2020

Astăzi tot spațiul public a fost invadat de reacții la evenimentul de inaugurare cu mare fast a unei toalete publice școlare de către socialiști.

Nu știu dacă mai este de adăugat ceva la prostia, lipsa de cultură, educație, cinismul prin care s-au manifestat deputatul socialist Mizdrenco, președintele raionului Râșcani, Secrieru - tot fruntaș socialist, primarul și directoarea gimnaziului din localitate.

Dar cel mai mult ce ar fi trebuit să ne indigneze este utilizarea copiilor în așa evenimente cu scop bine evidențiat, electoral, pentru a culege dividende politice. Părinții sunt presați de școală, primărie, raion, președinție să participe, și nu pot refuza, alții pur și simplu nici nu au suficientă înțelegere dacă e bine sau nu, alții chiar cred că nu fac niciun rău.

Cu această ocazie am răsfoit paginile deputatului dat și președintelui de raion ca să rămân stupefiată de la numărul de poze pe care le au ei ambii împreună cu copii. De mânuță, în brațe, poze tare ciudate, ambii fiind niște flăcăi încă.

De asemenea, pagina președintelui abundă în poze cu copii. Am făcut mai multe adresări publice încă de prin luna mai la ONG-uri care se ocupă cu protecția drepturilor copilului, la avocați ai poporului, instituții și autorități de stat, dar cu regret, nu am observat careva acțiuni. Defilarea cu copiii continuă, ba chiar cu o mai mare intensitate. Faptul că suntem în pandemie și ei sunt supuși riscului de infectare nici nu mai este luat în seamă. Vorba veche - à la guerre comme à la guerre...

Ca medic, mamă și bunică, consider implicarea copiilor în evenimente politice și electorale una ieșită din comun, abuzivă, la unii chiar cu nuanțe patologice și mă adresez deputaților din Parlament cărora le pasă de copiii acestei țări să înainteze și să voteze de urgență un amendament la Codul Electoral care interzice categoric folosirea copiilor în evenimente politice și electorale, dar și a pozelor cu copii. Penalitățile să fie dure, inclusiv eliminarea din cursă, dacă se repetă.

Chiar nu aveți nimic sfânt în voi, ne-stimabililor domnitori de stat, deputați, președinți și ce paiațe mai sunteți voi pe acolo! Jucați-vă în scenariile voastre murdare fără a implica și a atinge copiii oamenilor. Copiii nu sunt marfă politică! Construiți pentru ei viitorul (scoli, gradinițe, drumuri, wc, secții sportive, muzicale, tabere) fără să îi implicați.

Ala Nemerenco
2020-09-17 09:22:00

Comentarii