Aeroportul Internațional Chișinău anunță o nouă licitație pentru spațiile comerciale

Anticoruptie.md
17/04/2024
CIJM

Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) a anunțat miercuri, 17 aprilie, despre faptul că procesul de licitație cu strigare pentru arenda activelor neutilizate destinate activității comerciale cu destinația alimentație publică și comerț specializat a fost sistat. Totul, după a fost depusă doar o ofertă, de către compania Lagardere Travel Retail. Anterior,  se vehicula în spațiul public informații că la prima licitație compania ar fi fost favorizată, afirmații negate de autorități.  

Potrivit AIC, la 15 aprilie, curent, ora 17:00, s-a încheiat termenul de depunere a ofertelor de participare la licitație cu... o singură companie, Lagardere Travel Retail. Imediat după asta comisia de licitație s-a întrunit în ședință și a examinat unicul dosar depus. 

„În urma examinării materialelor prezentate de către compania participantă, raportate la condițiile de calificare, membrii comisiei de licitație au constatat că compania Lagardere Travel Retail nu a prezentat toate documentele justificative pentru a se califica în etapa finală. Astfel, procesul de licitație cu strigare pentru locațiunea (arendă) activelor neutilizate destinate activității Travel Retail & Food and Beverages a fost sistat”., se menționează în comunicat.

Administrația aeroportului anunță că licitația va fi relansată, iar în scurt timp va fi prezentat calendarul de desfășurare a acesteia. Totodată, procesul ar urma să sufere anumite schimbări pentru a atrage mai multe companii internaționale cu renume să participe la licitație și să investească în Aeroportul Chișinău.

La sfârșitul lunii ianuarie curent, AIC a început etapa de depunere a cererilor pentru licitația cu strigare în vederea selectării unui locatar pentru spațiile comerciale cu destinația alimentație publică și comerț specializat (Travel Retail, Food Beverage) din incinta aeroportului. 

În spațiul public au apărut informații despre faptul că autoritățile ar fi stabilit din timp condiții opace pentru participarea la concursul pentru închirierea spațiilor comerciale din Aeroportul din Chișinău pentru a favoriza o anumită companie, și anume S.R.L „Lagardere Travel Retail”. 

Directorul APP, Roman Cojuhari, a confirmat atunci pentru anticoruptie.md că S.R.L „Lagardere Travel Retail” a solicitat anumite informații despre licitație, numai că asta nu înseamnă că aceasta este compania care va fi selectată în calitate de câștigător. 

Anticoruptie.md
17/04/2024




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii