Nu ni se permite intrarea în țară

Tatiana Tulbure
01/02/2021

31.01.2021. Vama Leușeni. Am fost întorși de la vama. Poliția de frontieră ne-a permis intrarea și ne-a urat drum bun. Vameșul ne-a spus că nu putem intra. Problema? Am intrat cu mașina tatălui meu în baza contractului de comodat (procură de a utiliza vehiculul), pe numele meu - Tatiana. Eu (Tatiana) nu am permis de conducere, de aceea șoferul (care are permis de conducere) care a traversat frontiera la volanul mașinii este prietenul meu. Ni s-a spus că ne admite intrarea doar dacă urc eu (Tatiana) la volan, indiferent dacă am sau nu permis de conducere (?!), nu îl interesează.

Când am cerut explicații, am fost trimiși de la vameș la Poliția de frontieră și invers fără rezultat. De ce? Pentru ca ei (Poliția de frontieră și Serviciul Vamal) nu au legătură unul cu altul, cel puțin din declarațiile lor. Ne-am conformat să traversăm vama înapoi. Am cerut confirmarea (un act care să motiveze întoarcerea noastră din Moldova spre vama din România (și înapoi la domiciliul din România). Am primit un „Act cu privire la returnarea mijlocului de transport sau a mărfurilor” fără număr de serie, fără semnaturi, ștampilă sau altceva care ar indica cadrul legal al foii respective. Am sunat la call center Serviciul Vamal, la întrebările mele mi s-a răspuns cu „dacă considerați că vi s-a lezat un drept puteți depune plângere”. Operatorul s-a ferit de a da orice răspuns. Imediat după aceea, a venit vameșul la noi și a spus că vrea să ne ajute. Am făcut rost de un Act de comodat, scis de mână de tatăl meu, i l-am prezentat vameșului și ne-a lăsat să trecem. (Avem dovezi ale conversațiilor cu angajații de la vama Leușeni). Moldova, te iubesc.

Примечание: Обращение не является журналистским материалом. Центр Журналистских Расследований не является автором обращения. Представленная информация является лишь мнением автора обращения. В случае несогласия, рассматриваемая личность имеет право на ответную реплику, которая будет опубликована нашим учреждением на той же платформе. Оба мнения рассматриваются на равных условиях.

Другие обращения для

Tatiana Tulbure
01/02/2021

Комментарии