Despre calitatea medicinei prin asigurare

Анонимно
16/04/2019

 De mai mult timp mă confrunt cu probleme de sănătate. La finele anului 2018, m-am adresat la Centrul medicilor de familie nr.10, pentru a mă programa la neurolog. Mi s-a comunicat,că nu mai am posibilitate să mă înscriu la medic şi să revin la începutul anului 2019. În primele zile ale lunii ianuarie am primit acelaşi răspuns, că deja nu mă pot programa, la fel a fost şi în februarie, şi în martie. Starea mea de sănătate s-a înrăutăţit, durerile de cap au devenit insuportabile, din care cauză m-am adresat la managerul Centrului, Mihail Darie, care m-a îndreptat la medicul de familie. Medicul de familie,  Angela Sîrghi, a fost receptivă, m-a consultat, mi-a spus ce investigaţii trebuie să fac şi m-a îndreptat la medicul neurolog, doamna Eşanu. Doamna Eşanu nu a fost bucuroasă de vizita mea, consultaţia neurologului lasă mult de dorit. În final, m-am ales cu o îndreptare la o analiză, care am semnat-o la managerul Centrului şi pentru care a mai trebuit să mă deplasez în alt sector ca  să-i mai aplice o ştampilă şi numai după asta să mă programez la alt Centru al medicilor de familie. Am rugat-o pe doamna Eşanu sa-mi mai elibereze un tichet pentru  o investigaţie, la care doamna doctor  mi-a zis că pot să fac această investigaţie din cont ropriu, dar tichet ca să beneficiez de asigurarea medicală nu-mi va da,  deoarece această investigaţie este costisitoare. Am mers din nou la managerul policlinicii, i-am lămurit starea mea de sănătate, la care d-lui mi-a spus că imediat rezolvă situaţia şi că trebuie să mergem la şefa secţiei, doamna Burbulea. În birou la şefa secţiei am fost impusă să semnez în cartela medicală că refuz să fac careva investigaţii şi că toate investigaţiile necesare le voi face din cont propriu. Am rămas şocată de atitudinea lucrătorilor medicali şi le-am spus că nu semnez nimic şi,că voi depune o plângere. Atunci managerul Centrului mi-a zis să renunț, căci suntem în postul mare și e păcat.

Precizez că nu mi-a fost prescris niciun medicament ca să scap de durerile de cap. Dar am doi copii, un salariu modest și nu pot să-mi permit să merg la o clinică privată. Investigația care urmează să o fac va dura cel puțin o lună, căci și acolo rândurile sunt mari. Timp de jumătate de an nu am putut să mă programez la medic şi în final am nimerit în postul mare şi nu pot beneficia de o consultaţie normală. La ce bun atâţea ani mai achit impozite? Ajung oare aceste impozite și în contrul Centrului medicilor de familie nr. 10? Dacă eu nu pot beneficia de servicii medicale de calitate, atunci cine beneficiază? Și în final, ce să fac mai departe, cum să mă tratez și unde?

Примечание: Обращение не является журналистским материалом. Центр Журналистских Расследований не является автором обращения. Представленная информация является лишь мнением автора обращения. В случае несогласия, рассматриваемая личность имеет право на ответную реплику, которая будет опубликована нашим учреждением на той же платформе. Оба мнения рассматриваются на равных условиях.

Другие обращения для

Анонимно
16/04/2019

Комментарии