Câștig de cauză în primă instanță pentru mama cu 3 copii minori deposedată de locuință

Ion Taboră
28/07/2020

Cazul mamei cu 3 copii minori, deposedată abuziv de locuință și scoasă în stradă, este unul de rezonanță, fiind obiectul mai multor investigații jurnalistice. Dat fiind interesul public major pentru evoluția acestui dosar, informăm despre următoarele:

La 05 februarie 2020 Judecătoria Chișinău a adoptat Hotărârea în cauza L.T. c/ SC ”P.A.” SRL și executorul judecătoresc George BOȚAN. Instanța a admis cererea de chemare în judecată și a anulat procesul-verbal de vânzare la licitație a apartamentului lui L.T. Astfel, în cazul în care această Hotărâre va rămâne în vigoare, L.T. – mamă divorțată cu 3 copii minori, își va redobândi locuința de care a fost privată abuziv.

Avocații apreciază Hotărârea din 05 februarie 2020 ca fiind foarte bine motivată. Hotărârea a se vedea AICI.

Pe marginea procedurilor paralele abuzive și evacuarea din locuință Ludmila TABORĂ a înregistrat 2 cauze la CtEDO, ambele fiind acceptate pentru examinare. A fost informat și Comisarul European pentru Drepturile Omului.

Soluția primei instanțe se bazează și pe Decizia Curții Constituționale nr. 161g/2018 din 15 noiembrie 2018, pronunțată la excepția ridicată de avocatul reclamantei în acest caz.

În susținerea mamei și copiilor au intervenit Avocatul Poporului pentru Drepturile Copilului și alte organizații de apărare a drepturilor omului, care monitorizează cazul.

 

Примечание: Обращение не является журналистским материалом. Центр Журналистских Расследований не является автором обращения. Представленная информация является лишь мнением автора обращения. В случае несогласия, рассматриваемая личность имеет право на ответную реплику, которая будет опубликована нашим учреждением на той же платформе. Оба мнения рассматриваются на равных условиях.

Другие обращения для

Ion Taboră
28/07/2020

Комментарии