„Vreau să am o discuție cu el”. Maia Sandu nu vede lucruri bune în activitatea lui Stoianoglo

Ilie Gulca
01/12/2020

Președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, a exprimat, luni, critici la adresa activității procurorului general Alexandr Stoianoglo în investigarea dosarelor privind furtul miliardului. De asemenea, șefa statului a solicitat guvernului controlat de Igor Dodon să își dea demisia pentru a provoca alegeri anticipate, întrucât actualul legislativ, a subliniat ea, nu poate să genereze o majoritate din oameni care să susțină reformele.

„Îl voi întreba [pe procurorul general] la Consiliul Suprem de Securitate dacă există presiuni din partea unor clanuri mafiote sau dacă e vorba de colaborare ineficientă din partea unor jurisdicții externe”, a spus Maia Sandu în cadrul unei conferințe de presă.

Aceasta a remarcat tergiversările în investigarea fraudei bancare, voind să îi ceară explicații pentru a vedea „dacă sunt argumente pentru această lipsă de performanță”.

Totodată, președintele ales a insistat ca Guvernul Chicu, executiv controlat de Igor Dodon, să își dea demisia și să fie organizat un scrutin legislativ anticipat.

„Socialiștii nu sunt gata să sprijine reforma justiției și măsuri de combatere a corupției. Dimpotrivă, ei au demis guvernul pe care l-am condus în momentul în care au realizat că aceste reforme vor deveni realitate. Un guvern susținut de socialiști nu va avea puterea să îndeplinească lucrurile pe care le cere astăzi poporul”, a explicat scurt președinta nou aleasă.

Ilie Gulca
01/12/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii