„Voi face tot ce depinde mine”. Reacția șefului Moldovagaz la criticile premierului Gavrilița

Ilie Gulca
22/10/2021

După ce Natalia Gavrilița a criticat Moldovagaz pentru că nu asigură presiunea necesară în rețeaua de gaze, șeful acestei întreprinderi moldo-ruse, Vadim Ceban, a scris pe pagina sa de Facebook.com că „face tot ce depinde el” pentru a depăși situația de criză.

„Luarea deciziilor și asumarea responsabilității este o oblugație a unui conducător! Nu mi-a trecut niciodată prin cap să scap de responsabilitate, indiferent de ce am făcut! Vă asigur că și în situația actuală voi face tot ce depinde de mine ca să reacționez profesional ținând cont de toate circumstanțele!”, a spus Ceban.

Guvernul și Parlamentul au identificat vineri dimineață o modalitate prin care să achiziționeze volumul necesar de gaz natural pentru a face funcțional sistemul de transportare a gazului.

Autoritățile au decis să instituție stare de urgență pentru a putea aloca bani companiei Energocom ca să cumpere volumul necesar de gaz de la alți furnizori. 

Moldovagaz a contractat pentru octombrie curent de la gigantul rusesc, Gazprom, 54 de milioane de metri cubi de gaze naturale, ceea ce constituie 67% din cele 80 de milioane de metri cubi necesare pentru consumatorii de pe malul drept al Nistrului.

„Drept urmare, începând cu 1 octombrie, consumul zilnic de gaze naturale din țară a început să depășească volumul furnizat de Gazprom. Lipsa importurilor de gaze este acoperită din stocul de gaze din conductele magistrale de gaze din Republica Moldova, ceea ce este soldat cu scăderea presiunii în sistemul de transport al gazelor SRL Moldovatransgaz”, a precizat societatea Moldovagaz.

În consecință, Moldova este obligată să identifice surse suplimentare pentru a rezolva această problemă.

Ilie Gulca
22/10/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii