Vlad Țurcanu a fost numit în funcţia de director general al Companiei „Teleradio-Moldova”

Olga Stăvilă
03/12/2021

Fostul jurnalist și consilier prezidențial Vlad Țurcanu a fost desemnat vineri, 3 decembrie, în funcţia de director general al furnizorului public național de servicii media Compania „Teleradio-Moldova”, pe un mandat de șapte ani.

Candidatura lui Vlad Țurcanu a fost înaintată de Consiliului de Supraveghere şi Dezvoltare al Companiei, iar hotărârea Parlamentului intră în vigoare la data adoptării.  

„Parlamentul Republicii Moldova m-a numit astăzi în funcția de director general al Companiei "Teleradio-Moldova", pentru un mandat de 7 ani. Le mulțumesc doamnelor și domnilor deputați pentru încredere, inclusiv opoziției, care a avut față de mine o atitudine constructivă la audierile desfășurate în comisia de specialitate și cea pentru numiri și imunități”, a scris Țurcanu.

Totodată, noul director general a dat asigurări actorilor politici și cetățenilor că practicile părtinitoare la Teleradio vor înceta.

„Îi asigur pe toți actorii politici de faptul că vor avea la radioteleviziunea publică o reprezentare corectă, corespunzătoare anvergurii și poziției lor în societate. Îi înștiințez pe toți cetățenii că practicile părtinitoare și partizane din Dealul Schinoasei vor înceta, făcând loc unor standarde profesionale recunoscute în lumea civilizată, astfel încât această instituție să-și recapete bunul nume de odinioară”,a punctat Țurcanu.

Vlad Țurcanu pledează pentru condiții decente de muncă în cadrul societății de stat ,iar cu sprijinul autorităților și partenerilor internaționali, a susținut el, „Teleradio-Moldova” are șanse să devină o platformă atractivă.

„De asemenea, cu sprijinul autorităților și al partenerilor internaționali, vom încerca să scoatem "Teleradio-Moldova" și din paragina materială în care se găsește, în ideea de a-i imprima un aspect modern. Angajații de la Radio Moldova și Moldova 1 merită condiții decente de lucru, pentru a putea, la rândul lor, să furnizeze publicului emisiuni de calitate. Transformările structurale pe care le avem în vedere au menirea să reconfigureze din temelii această instituție, ca să poată răspunde așteptărilor pe care le are societatea. În definitiv, prin eforturi comune, "Teleradio-Moldova" are șansa să devină o platformă mediatică atractivă atât pentru profesioniștii din domeniu, cât și pentru ascultători și telespectatori”, a conchis Țurcanu.

Cine este Vlad Țurcanu

Vlad Țurcanu este jurnalist de formație. A debutat la Compania ,,Teleradio-Moldova”, în perioada 1992-2001, în calitate de corespondent, redactor, apoi redactor-șef în Redacția Tineret Radio. Începând cu 1994 a activat și la Televiziunea Națională în calitate de prezentator.

De-a lungul carierei sale Vlad Țurcanu a activat la diverse instituții media, iar din 2006-2008 a fost membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului.

Noul director general, al Companiei „Teleradio-Moldova”, a fost consilier și purtătorul de cuvânt al președintelui Nicolae Timofti, timp de patru ani, de pe 19 aprilie 2012 până pe 21 ianuarie 2016.

Vlad Țurcanu are și experiență politică, din august 2019 până în decembrie 2019 a fost președinte al Partidului Popular Românesc (PPR), fostul Partid Liberal Reformator. Ulterior a aderat la Partidului Unității Naționale (PUN), unde a deținut funcția de prim-vicepreședinte al partidului. În noiembrie 2020, Țurcanu a părăsit PUN și s-a retras din politică.

Olga Stăvilă
03/12/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii