Vlad Bătrîncea a primit în dar o hartă a României Mari în plenul Parlamentului. Cine a făcut acest gest și care a fost motivația

Mădălin Necșuțu
03/12/2021

Vicepreședintele socialist al Parlamentului Batrîncea a primit cadou o hartă întreagă a României Mari din partea deputatul PAS, Vasile Șoimaru, după ce în urmă cu circa șase ani, primul a rupt în plenul Parlamentului o astfel de hartă.

„Eu am găsit o hartă ruptă acum șase ani. Dacă îmi dați voie, am să o întorc celui care poate îi pare rău că a făcut acest lucru atunci. Chiar dacă nu-i pare rău, eu îi fac cadou această hartă și îl rog să nu mai facă astfel de lucruri dacă vrea să rămână coleg cu noi”, a declarat Șoimaru.

Vlad Bătrâncea s-a făcut remarcat pe 10 decembrie 2015, atunci când a rupt harta României Mari una dintre ședintele Parlamentului în aplauzele colegilor socialiști, în semn de protest față de acțiune a Ministerului Educației.

„Colegi, fiind deputați să nu uitați că sunteți salarizați de cetățenii Republicii Moldova și acesta este un subiect de drept internațional. Este o țară care are un trecut istoric și un viitor frumos”, a răspuns Bătrâncea.

Mădălin Necșuțu
03/12/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii