Vinerea neagră, la Moscova. Putin, cu tratatele ilegale de anexare pe masă

Anticoruptie.md
29/09/2022
2014, Putin semnează anexarea ilegală a regiunii ucrainene, Crimeea

Vineri, la Moscova, Vladimir Putin va semna tratatele  de anexare a teritoriilor ucrainești ocupate temporar. În capitala Federației Ruse este pregătită o ceremonie, care se va desfășura la ora 14.00, ora Moldovei.  Republica Moldova, alături de comunitatea internațională, a condamnat organizarea referendumurilor ilegale.

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că vor fi semnate acorduri „cu toate cele patru teritorii care au organizat referendumuri şi au făcut solicitări de anexare părţii ruse”.

Ieri, un avion i-a adus la Moscova pe cei patru pretinși guvernatori ai regiunilor ucrainene ocupate temporar și unde au fost organizate recent referendumuri ilegale.

Republica Moldova condamnă ferm așa-numitele plebiscite organizate ilegal de Federația Rusă în regiunile ocupate ucrainene din Herson, Zaporojie, Donețk și Luhansk, care constituie o încălcare flagrantă a principiilor fundamentale ale dreptului internațional. 

„Aceste pseudo-plebiscite constituie un pretext fals pentru anexarea cu forța a unor teritorii suverane ale Ucrainei. Astfel, țara noastră nu recunoaște rezultatele acestor acțiuni ilegale și își reiterează sprijinul consecvent pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în granițele sale recunoscute international”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe.

Anticoruptie.md
29/09/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii