VIDEO și LIVE TEXT // Prima ședință a Guvernului condus de Maia Sandu

Anticoruptie.md
10/06/2019

Guvernul condus de Maia Sandu s-a convocat luni, în prima ședință. Ședința are loc la Parlament.   

Vicepremierul Andrei Nastase face apel la reprezentanții forțelor de ordine publică să se conformeze cerințelor structurilor legale ale R. Moldova și nu lui Vladimir Plahotniuc. Textul integral al apelului, aici

Se propune și este aprobată demisia șefei CNAM, Tamara Andrușaca. Detalii, aici.

În funcția de șef al IGP este numit Gherghe Balan, fost judecător.  Detalii, aici.

Se propune și se susține demiterea șefului IGP, Alexandru Pînzari.

Premierul Maia Sandu anunță la începutul ședinței Guvernului că va trimite o scrisoare Consiliului Europei și Comisiei de la Veneția privind deciziile Curții Constituționale. „Există multe speculații în presă. Reiterez că obiectivul de dezoligarhizare a țării a stat la baza votului comun ACUM–PSRM. R. Moldova devenise un stat izolat din cauza unui dictator ieșit din minți. Votul din Parlament nu a fost vreodată despre federalizare. Vă rog să înceteze toate speculațiile. Voi expedia Consiliului Europei și Comisiei de la Veneția o scrisoare privind opinia cu privire la deciziile Curții Constituționale. Le calificăm arbitrare și ilegale”, a spus Maia Sandu.  

 

Anticoruptie.md
10/06/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii