VIDEO// Metoda inedită a unui pensionar de a lupta cu corupția: scrie și recită pamflete și versuri în sala de judecată

Julieta Savițchi
09/11/2018

Mihai Popa, un pensionar din Chișinău, a găsit o modalitate mai specială de a combate fenomenul corupției în Republica Moldova. Bărbatul a editat o carte de pamflete și versuri proprii, în care critică fenomenul. În carte au mai fost incluse și câteva poezii semnate de către fiul său, Viorel Popa, precum și caricaturile pictorului Ion Mâțu.

Fiind citat la un proces de judecată la Curtea de Apel Chișinău, Mihai Popa a dăruit cartea sa celor care așteptau pe holul instituției.

„Această carte am scris-o pentru a lupta cu corupția și fărădelegile comise de către actuala guvernare. Am inclus în carte caricaturile lui Ion Mâțu, care a redat prin creația sa starea sistemului judecătoresc, cum scot magistrații deciziile, cum primesc mită, cum comit nedreptăți”, ne-a spus Mihai Popa.

Autorul cărții a mai declarat că știe despre mai multe cazuri când persoanele care luptă pentru dreptate au fost nedreptățire de către instanțele de judecată: „Și-au bătut joc de un contingent care luptă pentru dreptate. Cum n-ar fi, dreptatea este una, cât de multe nedreptăți are să facă guvernarea de astăzi, oricum dreptatea va triumfa”.

Julieta Savițchi
09/11/2018




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii