Veronica Dragalin, fermă în lupta cu corupţia din justiţie: „Judecătorii au transmis un mesaj clar, cei care comit acte de corupţie vor fi comdamnaţii real”

Anticoruptie.md
07/02/2023
Captură

Şefa Procuraturii Anticorupţie, Veronica Dragalin susţine că judecătorii i s-au alăturat în lupta cu corupţia din justiţie, după ce săptămâna trecută, i-a îndemnat într-o conferinţă de presă pe actorii din sistem să transmită mesajul „Zero toleranţă faţă de corupţia din justiţie”.

„Săptămâna trecuta și judecătorii au transmis un mesaj clar și tranșant – persoanele care comit acte de corupție, care discreditează și compromit sistemul de justiție, vor fi condamnați la ani reali de închisoare:

- La 02.02.2023, Curtea Supremă de Justiție a condamnat definitiv un avocat la 3 ani de închisoare pentru trafic de influență, pretins asupra procurorilor și judecătorilor;

- La 03.02.2023, Judecătoria Edineț a condamnat un ofițer de urmărire penală la 3 ani de închisoare pentru trafic de influență, pretins asupra judecătorilor;

- La 03.02.2023, Judecătoria Bălți a condamnat o tânără la 3 ani de închisoare pentru complicitate la trafic de influență, pretins asupra persoanelor publice din cadrul MAI”m a scris Dragalin pe Facebook.

Şefa de la Anticorupţie s-a referit în postarea sa la o remarcă a Curţii Supreme de Justiție, că „infracţiunea de corupţie prezintă un pericol social sporit, manifestat în mod special prin discreditarea și compromiterea activității autorităților statului, a puterii, dar și a serviciilor publice. Mai mult, persoanele care comit infracțiuni de corupție au calitatea de subiect special și sunt persoane supuse unei responsabilități specifice în raport cu alți infractori”.

Veronica Dragalin a precizat că, Procuratura Anticorupție reprezintă acuzarea de stat în instanța de judecată în privința a12 judecători, 15 procurori, 24 avocaţi și alți intermediari.

„Primim denunțuri și pornim urmăriri penale în privința altor actori corupți din sistemul de justiție și o să ne continuăm munca până la bun sfârșit – să eliminăm cât mai repede corupția din organele de drept, să câștigăm încrederea societății, și să asigurăm aplicarea legii în mod egal și legal numai in interesul cetățenilor și al țării”, a scris şefa de la Procuratura Anticorupţie.

Anticoruptie.md
07/02/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii