Vântul a făcut prăpăd în mai multe localități din țară

Mihaela Cibotaru
29/03/2023
autoblog.md

Rafalele puternice de vânt au rupt crengi și au doborât zeci de copaci, care inclusiv au căzut peste mașini parcate, au stricat acoperișuri și au lăsat mai multe localități fără electricitate. Marți, salvatorii, pompierii și serviciile specializate în mai multe localități au trebuit să intervină pentru a elimina consecințele vântului puternic.

Salvatorii și pompierii au fost solicitați să intervină în 22 situații de risc în urma rafalelor de vânt puternic, a anunțat marți seara Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne. La fel, ajutorul pompierilor a fost solicitat pentru defrișarea copacilor care au blocat traseele naționale - în localitatea Molovata (raionul Dubăsari), în orașul Costești (raionul Rîșcani), în localitatea Antonești (raionul Cantemir) și pe traseul R-34 Giurgiulești – Cahul. 

În capitală, angajații Asociației municipale de gospodărire a spațiilor verzi au intervenit pentru a elibera trotuarele și carosabilele de copaci căzuți. Internauții au publicat zeci de poze cu mașini strivite de copaci și acoperișuri smulse de vânt.

Potrivit informației „Premier Energy”, marți deconectări ale energiei electrice s-au produs în 32 de localități din 12 raioane deservite. În cele mai multe cazuri accidentele s-au produs din cauza căderii copacilor și crengilor peste liniile electrice.

Mihaela Cibotaru
29/03/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii