Unul din cei trei candidaţi la şefia PCCOCS s-a retras din concurs. Cum îşi motivează decizia

Anticoruptie.md
01/02/2023
Eugen Rurac

Şeful interimar al Direcţiei urmărire penală a Centrului Naţional Anticorupţie, Eugen Rurac, s-a retras din concursul pentru funcţia de şef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cazuri Speciale (PCCOCS).

Despre retragerea lui Rurac a comunicat pentru portalul Anricoruptie.md Iulian Groza, care a deţinut funcţia de preşedinte al Comisiei pentru evaluarea candidaţilor la şefia PCCOCS. „Actul privind retragerea lui Rurac a fost luat azi dimineaţă, după care membrii comisiei şi-au dat demisia. Eu nu am participat la această şedinţă, deoarece m-am retras din comisie încă de ieri”, a precizat Iulian Groza.

Solicitat de reporterii portalului Anticoruptie.md, Eugen Rurac, a confirmat că s-a retras din concurs pe motiv că nu este obiectiv. „Consider că acest concurs nu este unul obiectiv. Şi nu în ultimul rând, consider că instanţa trebuie să se expună pe marginea solicitării mele se excludere a lui Groza Iulian din comisie, dar şi asupra cererii de chemare în judecată a lui Eduard Bulat. Astfel, concursul trebuie să fie suspendat de drept în temeiul Codului Administrativ. Din aceste considerentem nu doresc să pierd timpul cu acest concurs butaforic", ne-a explicat Eugen Rurac decizia luată.

Amintim că Eugen Rurac l-a denunţat pe Iulian Groza că i-ar fi accesat nejustificat datele cu caracter personal.

După demararea concursului pentru şefia PCCOCS, Eduard Bulat care a asigurat timp de un an interimatul funcţiei de adjunct al procurorului general, a anunţat public că îşi doreşte funcţia de şef al PCCOC care trebuie să-i revină fără concurs, deoarece legea îi permite să-şi aleagă o funcţie, la dorinţă, după expirarea mandatului.


 

Anticoruptie.md
01/02/2023Follow us on Telegram

Comentarii