Un nou lot de 100.800 de doze de vaccin, oferit de România, a ajuns în Republica Moldova

Crina Dumitriu
11/06/2021

Republica Moldova a mai primit astăzi un lot de 100.800 de doze de vaccin împotriva Covid-19, oferit de Guvernul României. Guvernul României a achiziționat aceste vaccinuri după care Ministerul Sănătății din România le-a donat ANSP-ului din Republica Moldova. O parte din vaccinuri din acest lot vor ajunge în stânga Nistrului.

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a remarcat că acest lot se adaugă loturilor anterior donate de România Republicii Moldova. În total, au fost donate 405 600 de doze de vaccin anti-COVID-19.

Aceste doze de vaccin reprezintă îndeplinirea unei promisiuni făcute de președintele Klaus Iohannis președintelui Maia Sandu, cu prilejul vizitei pe care a făcut-o primul, la finele anului trecut, în Republica Moldova. Dozele reprezintă, de asemenea un gest de solidaritate pe care România, împreună cu statele membre ale UE, l-a făcut și le va face în continuare pentru cetățenii Republicii Moldova. Evenimentul de astăzi poate fi privit și ca parte a efortului „Team Europe” în Republica Moldova, a precizat diplomatul.

Daniel Ioniță a mai spus că vaccinarea reprezintă calea cea mai sigură de a ieși din pandemie și e important ca procesul să fie accelerat, pentru că Moldova are totul pentru a putea depăși situația din sănătate la capitolul COVID-19.

Ala Nemerenco, consilier al președintelui pe probleme de sănătate, a mulțumit tuturor celor implicați în efortul aducerii vaccinurilor în Moldova. Ea a remarcat că e important să ținem minte gestul României, dar și a altor state care au ajutat Moldova să facă față pandemiei. Cetățenilor, spune ea, le rămâne să se vaccineze și să înțeleagă că doar așa se poate de ieșit din pandemie, luând exemplul medicilor care s-au vaccinat cel mai mult și nu se mai îmbolnăvesc acum de COVID-19.

Și președinta Maia Sandu și-a exprimat recunoștința față de România pentru tot sprijinul oferit necondiționat de la începutul acestei crize sanitare. „Datorită acestei donații, dar și celor anterioare oferite de România, am reușit să ne asigurăm țara cu vaccin, astfel încât fiecare cetățean care dorește să se vaccineze să aibă această posibilitate”, a spus preledinta Maia Sandu. 

„Acum e important să continuăm procesul de vaccinare. Fiecare om vaccinat crește speranța că vom reuși să ieșim din această criză pandemică și să revenim la normalitate. Avem multe de făcut împreună!”, a subliniat Maia Sandu.

Crina Dumitriu
11/06/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii