Un nou contract cu centrala de la Cuciurgan// Chișinăul va procura energie mai ieftină

Anticoruptie.md
31/03/2023
Sursa: CIJM

Chișinăul a semnat un acord de procurare a energiei electrice de la MGRES Cuciurgan pentru următoarele șase luni. Inițial, anunțul a fost făcut de presa din regiunea transnistreană, ulterior informația fiind confirmată de ministrul Enegiei, Victor Parlicov. Nu se știe deocamdată dacă noile prevederi ale contractului vor influența prețurile plătite de consumatorii finali.

Energocom va procura din stânga Nistrului aproape 100% din necesarul pentru malul drept. Prețul a fost renegociat, iar un Mwh va costa Chișinăul cu 7 dolari mai puțin.

„Avem un contract de livrare a energiei electrice pentru o perioadă de șase luni.

Energocom SA a semnat un contract nou cu Centrala termoelectrică Moldovenească din regiunea transnistreană (MGRES) la prețul de 66 USD/MWh, cu 7 dolari mai puțin decât în ultimele patru luni. Contractul ne va permite asigurarea consumatorilor finali cu energie electrică și funcționarea stabilă a sistemului energetic. De asemenea, durata de 6 luni a contractului ne asigură un grad mai mare de stabilitate și previzibilitate. De asemenea, în luna aprilie Energocom va cumpăra electricitate de la SN Nuclearelectrica SA din România circa 17,4 mii MWh, echivalentul a 5,5% din necesar. La necesitate, în orele de vârf, întreprinderea poate achiziționa energie și de pe bursa română OPCOM”, a explicat ministrul Energiei, Victor Parlicov.

Anticoruptie.md
31/03/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii